2013. november 16., szombat

Office 365 - Dynamic Distribution Group

Kollégám próbál egy tervezett leállás levelet kiküldeni a plepsnek. Nem megy ki. A múltkor kiment.
Mi történt azóta? Katasztrófa.
A katasztrófa neve: Office 365 Hybrid Deployment
Mi történhetett?
gugli
Eredmény:
http://support.microsoft.com/kb/2685437
Ezek szerint valami email stempli hiányzik a distribution groupomról. Csináljuk meg:
A stempli nem hiányzik...
A DISTRIBUTION GROUP HIÁNYZIK!!!
Újabb keresgélés:
http://community.office365.com/en-us/forums/156/t/187434.aspx
Innen:
"In Office 365 with Hybrid Deployment, if you create Dynamic Distribution Groups on the on-premises Exchange organization, these objects are not replicated to Office 365 via DirSync. Therefore for mailboxes in the Office 365 cloud they will not see the Dynamic Distribution Group in their Global Address List, and so therefore can only email the members of the list by sending an email directly to their email address.
To show the Dynamic Distribution Group in the GAL in the cloud, you need to add a MailContact to the cloud that represents the Dynamic Distribution Group. This MailContact object should have the following mappings: 

 On-Premises DDL   Cloud MailContact
 Name   Name 
 proxyAddress   ExternalEmailAddress
 Alias   Alias 
Note that this MailContact object is made in Office 365 or Exchange Online and not in the on-premises AD. It is not replicated to the cloud via DirSync. If it exists on premises then the name for the DDL will appear twice in the on-premise GAL, once as a DDL and once as a contact object.
To determine the information need for the cloud contact object, run the following in Exchange Management Shell on premises:
Get-DynamicDistributionGroup | fl Name,EmailAddresses,LegacyExchangeDN"


Először is, szidom mindenkinek a jó édes nénikéjét, hogy miért nem lehet ezt tisztességesen megcsinálni.
Elkezdek gondolkodni, majd nem csinálom meg a fentieket. Helyette, létrehozom mégegyszer a dinamikus disztribuciós listát a felhőben.
Hogy miért?
Mert a fenti megoldás sok sebből vérzik:
  1. A felhőben lévő felhasználók az Outlookban névjegyet látnak és nem disztribuciós listát
  2. A saját Exchangeben lévő felhasználók látják a névjegyet is és a disztribuciós listát is ugyanis a névjegyek szinkronja működik, ráadásul két irányban
  3. Ping Pong. Miután a disztribuciós lista nem létezik a felhőben így ki sem lehet fejteni a felhőben. Küldök egy levelet a listának (pontosabban a névjegynek). A levél elmegy a saját Exchange-be, ott kifejtődik a disztribuciós lista, majd visszamegy a felhőbe. Sávszélesség és idő.
  4. Mi történik, ha végül felszámolom a saját Exchange-en a transportot, mailboxot és átköltöztetem a felhőbe a transportot? A disztribuciós listára menő levelek nem fognak megérkezni.
Miért nem okoz gondot ez a megoldás? Mert nincs szinkron, így a két lista sohasem fog összecsattanni egymással.
Pontosabban fog, majd ha a Dirsync lekezeli ezeket. Akkor majd ki fogom bírni, hogy kapok néhány ütközésről szóló levelet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.